Измельчитель
Подрібнювач рослинної і нерослинної сировини ПРС-315

Призначення: Двоступеневий подрібнювач призначений для грубого і дрібнодисперсного подрібнення вологої рослинної (зеленої маси, овочів, фруктів) або нерослинної сировини (м'ясо, риба), харчових та ін. відходів.

Спочатку встановлена 3-х або 5-ти віконна підрізна решітка, далі - решітка з отворами (від 3 до 12 мм). Принцип використання декількох ступенів подрібнення добре зарекомендував себе на практиці, наприклад, відома німецька фірма використовує цей принцип для подрібнення замороженого м'яса.

Основною конструктивною відмінністю від пропонуємих на ринку аналогів є наявність окремих приводів для двох ріжучих ножів і для шнека подачі сировини, що забезпечує широкий діапазон подрібнення (навіть до пасти). Якщо необхідно переробляти різну сировину і до різного ступеня подрібнення, можна застосувати частотні перетворювачі.

Подрібнювач може застосовуватися автономно або в складі преса-гранулятора.

Автономно подрібнювач може застосовуватися насамперед для виробництва фаршу з сирого м'яса або риби, подрібнення рибних відходів, тонкого подрібнення овочів, фруктів.

Матеріал корпусу - харчова нержавіюча сталь, бункер і інші важливі деталі всередині подрібнювача - технічна нержавіюча сталь.

Особливу увагу при розробці подрібнювача було приділено зниженню енерговитрат процесу подрібнення сировини, зниження вартості та часу обслуговування агрегату. Конструкція підрізуючої решітки і ножів подрібнювача ПРС-315 була розроблена на основі теорії різання лезом академіка В.П. Горячкіна. Використання змінних лез (8 штук) на двох ножах з термообробленої нержавіючої сталі забезпечує тривалу роботу ножів, значно знижує витрати і час на обслуговування ножів, дає можливість застосувати дорогу якісну сталь для виготовлення лез.

Базовий варіант подрібнювача: привід шнека - мотор-редуктор 3 кВт (90 об / хв); привід ножів -11 кВт (720 об / хв), що забезпечує подрібнення сировини з питомим зусиллям різання до 2500 Н/м (це вище на 20%, ніж найтвердіша морква); вихідне вікно - DN-100 (круглий отвір діаметром 100 мм) або прямокутне вікно 110х320 мм.
Орієнтовна ціна базового варіанту для автономної роботи - $5400, для роботи в складі преса - $6000 (уточнюється після отримання замовлення).

Технічні характеристики подрібнювача

Продуктивність розрахункова по шнеку, м3/год

44,3

2 Продуктивність розрахункова для силосу кукурудзи, тонн/год 12*

Діаметр камери подрібнення, мм

Габарити (ДхШхВ), см 272 х 89 х78

Споживана потужність електроенергії для автономної роботи, кВт

6 Споживана потужність електроенергії для роботи у складі преса, кВт 15,5
Примітка: * - виходячи з 1м3 = 270 кг.

Влаштування і принцип роботи

Сировина, що подрібнюється (довжиною до 200 мм або діаметром до 100 мм) надходить в бункер подрібнювача, а потім шнеком подається в камеру подрібнення. У камері подрібнення на валу головного приводу встановлені два ножа і дві нерухомі решітки.

Робота обладнання здійснюється в напівавтоматичному режимі під безпосереднім наглядом оператора.