Прес-гранулятор ЧП-100 з подрібнювачем для переробки зеленої маси (цукрового сорго, амаранту, люцерни, кукурудзи)

Призначення: Базовий варіант обладнання призначений для подрібнення зеленої маси цукрового сорго, амаранту, люцерни, кукурузи, отримання гранул і соку.

У базовому варіанті преса-гранулятора сировиною можуть бути: зелена маса кормових рослин (цукрового сорго, люцерни, амаранту, кукурудзи), ягоди, фрукти, овочі, торф, рослинні відходи (гичка цукрових буряків тощо). Переробка проводиться при невисокій температурі, зберігаючи корисні речовини в сировині. Підвищення температури гранул відносно температури обладнання у непрацюючому стані становить не більше 10 градусів за Цельсієм.

Залежно від сировини, що переробляється, отримані гранули можуть бути реалізовані як корм для тварин, птахів, риби цінних порід або як компонент для подальшого виробництва комбікормів, що відповідає виду і віку відгодовуваних тварин.

Переробка зеленої маси

З пропонуємим обладнанням технологія отримання харчового сиропу із цукрового сорго потребує менше енергетичних витрат і значно простіша в порівнянні з переробкою цукрового буряку на цукор.

Харчовий сироп, який за якістю аналогічний бджолиному меду, завдяки хімічному складу є рекомендованим продуктом для людей, які страждають цукровим діабетом, кількість яких з кожним роком збільшується. Крім того, дані досліджень свідчать про те, що сироп, виготовлений із цукрового сорго, виводить радіонукліди.

З соку амаранту і люцерни ми пропонуємо отримувати питну воду і білок для харчової промисловості. Отримання питної води на першому етапі значно збільшить концентрацію білка в соку і знизить собівартість подальшого виділення високоякісного білка. Амарант за змістом протеїнів має найбільший збіг з теоретично розрахованим ідеальним білком. Білок амаранту оцінюється в 100 балів за прийнятою шкалою якості.

Базовий варіант преса-гранулятора розрахований на сировину 70% вологості. При цьому розрахунковий вихід гранул - 34% від обсягу вхідної сировини. При 70% вологості сировини розрахункова вологість гранул становить 17,5%.

Якщо вологість сировини менше 70%, необхідно додавати зворотню рідину (воду, сік культури, що переробляється) в подрібнювач.

Якщо вологість сировини більше 70%, а збільшення вологості гранул неприпустимо, необхідно встановити додаткове обладнання: вузол зниження вологості сировини і, можливо, резервуар для тимчасового накопичення подрібненої маси.

Ціна, запропонованого до продажу преса-гранулятора без подрібнювача - $ 24 тисячі, включаючи ПДВ. Оплата здійснюється після запуску обладнання в роботу одним платежем або частинами, за домовленістю. Додаткове обладнання оплачується окремо.

Комплектація

Найменування

Примітка

Подрібнювач ПРС-315

При необхідності подрібнення

Прес-гранулятор (ЧП-100)

Шкаф управління

Технічні характеристики преса

Продуктивність по сировині*, м3/годину

Споживана потужність електроенергії**, кВт

Вага, кг

Примітка: * - розраховане значення; **- без урахування енергоспоживання подрібнювачем.

Влаштування і принцип роботи

Обладнання складається з подрібнювача і преса-гранулятора, який має три секції віджиму, секції екструдування і гранулювання.

Для завантаження рослинної сировини з приймального бункера в подрібнювач пропонуємо використовувати вертикальну норію або вертикальний шнековий транспортер.

З подрібнювача рідка маса надходить в приймальну горловину преса і переміщується шнеком в першу секцію віджиму. В секціях віджиму встановлені сита з отворами, діаметром 200 мк для відділення соку. Віджата сировина надходить на екструдер, а потім на гранулятор.

У зоні секції екструдування можуть бути додатково встановлені елементи нагріву.

У базовому варіанті гранулятора довжина гранул не регулюється, діаметр гранул 8 мм.

Робота обладнання здійснюється в напівавтоматичному режимі під безпосереднім наглядом оператора.