ЦНТ Планета

Центр досліджень, розробок і впровадження нових технологій "Планета" є членом Українського відділення Міжнародної Академії Технологічних Наук - консультативного члена ООН з промислового розвитку. Історія розвитку науково-виробничої діяльності центру відноситься до 1990 року. Підприємство колективної форми власності.

Екран

Язык

Центр розробив і впровадив принципово нові енергозберігаючі безвідходні технології та обладнання, що не мають аналогів в переробці рослинної сировини. Багаторічна діяльність Центру тісно пов'язана з багатьма науково-дослідними та медичними установами.
Розроблені нові технології та обладнання, дозволяють максимально повно переробляти вирощене сільськогосподарську сировину і випускати для харчової, фармацевтичної, косметичної та ін. Галузей народного господарства продукцію, що користується підвищеним попитом, з низькими енерговитратами, зі збереженням екологічної чистоти навколишнього середовища (повітря, вода, земля) і дуже високою якістю.
Технології, розроблені Центром дозволяють збільшити обсяг готової продукції з вирощеного с / г сировини на одну третину за рахунок повної переробки біологічно активної частини рослин, яка до теперішнього часу є відходами. Крім того, застосування новітніх технологій дозволяють знизити собівартість продукції, що випускається в кілька разів.
Пропонується використання розроблених технологій в переробці відходів консервної промисловості (вичавлювання винограду, томатів, яблук та ін.), У виробництві томатної пасти, фруктових і овочевих пюре, соків, порошків, біологічно активних добавок, компонентів для лікарських препаратів і т.д.
Застосування безвідходних технологій і обладнання з високою продуктивністю і незначними енерговитратами дозволяють повністю відмовитися від використання пара, газу та нафтопродуктів. Використовувані науково-технічні досягнення знижують виробничі енерговитрати в десятки разів.