ЦНТ
Мобільна версія сторінки
Стерилізатор воску СтВ20

Призначення: призначений для стерилізації воску, відділення чистого воску від домішок.

Нагрівання воску значно впливає на його фізико-хімічні властивості. Встановлено, що нагрівання воску до 120 град. Цельсія Твердість воскупротягом 30 хвилин покращує його якість. Особливо підвищується коефіцієнт твердості воску, що ілюструє діаграма (рис. 20) (джерело: Технология продуктов пчеловодства, В.А. Темнов). При температурі 120 град. за 30 хвилин твердість збільшилася з 8,45 до 9,14, а при температурі 150 град. до 9,24 за 15 хвилин. При нагріванні воску в діапазоні 120 ... 140 град. протягом не менше 30 хвилин відбувається його стерилізація. Деякі бджолярі рекомендують навіть до двох годин, для гарантії стерилізації.

Основою стерилізатора є внутрішня камера з харчової нержавіючої сталі, яка оточена камерою, заповненою маслом. Для нагрівання масла, в корпус стерилізатора вставлено два ТЕНи. Залежно від фази обробки автоматично включаються один або два ТЕНи. Таке рішення значно зменшує час першої фази обробки, збільшує надійність стерилізатора (він може працювати і на одному ТЕНі), а також період служби терморегулятора.

Для зменшення втрат тепла, камера з маслом по всій висоті оточена теплоізоляцією, яка закрита зовнішнім циліндром з технічної нержавійки. Злив вмісту бака після стерилізації проводиться на двох рівнях: на нижньому рівні дрібне сміття, забруднений віск, на більш високому рівні - чистий віск.

№ п/п Показники Значення
1 Ємність внутрішнього бака, л 20
2 Максимальна споживана потужність електроенергії, кВт 1,5
3 Автоматичне регулювання температури так
4 Габарити внутрішнього баку, мм:

діаметр (верх, низ)

висота

Пропонується два варіанти стерилізатора:

• економ - термостат капілярний (Туреччина); плавне регулювання температури ручкою з розподілами до + 150 ° С, похибка до ± 8 ° С, без індикації температури. Величина перепаду температури, що призводить до повернення термостата у вихідне положення - до 17 ° С, нерегульована.
    Період гарантії на ТЕНи та термостат Ціна
    11 місяців $720
  • професійний - цифровий терморегулятор (Україна) з безперервною індикацією поточної температури масла, крок установки температури 1 ° С, похибка 1 ° С, нижня і верхня межа температур встановлюється на регуляторі самостійно.
    Період гарантії на ТЕНи та терморегулятор Ціна
    11 місяців $750

• "Початкова" - нагрівання маси до 100 ° С;
  • "Кипіння" - випаровування води з розплавленої маси, температура тримається 100 ° С;
  • "Високотемпературна" - температура вище 120 ° С, виставляється оператором, регулюється автоматично.

На головну|||||||||||||||||Обладнання||||||||||||||||||Контакт