ЦНТ "Планета"Центр иследований, разработок и внедрения новых технологий

"Планета"

Мобільна версія сторінки
Стерилізатор воску СтВР50

Стерилізатор воску СтВP50

Призначення: призначений для виплавлення воску з рамок шириною 435 мм, стерилізації воску і рамок, відділення чистого воску від домішок.

Нагрівання воску значно впливає на його фізико-хімічні властивості. Встановлено, що нагрівання воску до 120 град. Цельсія Твердість воскупротягом 30 хвилин покращує його якість. Особливо підвищується коефіцієнт твердості воску, що ілюструє діаграма (рис. 20) (джерело: Технология продуктов пчеловодства, В.А. Темнов). При температурі 120 град. за 30 хвилин твердість збільшилася з 8,45 до 9,14, а при температурі 150 град. до 9,24 за 15 хвилин. При нагріванні воску в діапазоні 120 ... 140 град. протягом не менше 30 хвилин відбувається його стерилізація. Деякі бджолярі рекомендують навіть до двох годин, для гарантії стерилізації.

Основою стерилізатора є внутрішня камера з харчової нержавіючої сталі, яка оточена камерою, заповненою маслом.

Для нагрівання масла в корпус стерилізатора встановлено блок з 4-х ТЕНів, загальною потужністю 3,6 кВт. У базовому варіанті для нагріву використовуються два ТЕНи сумарною потужністю 1,8 кВт, два інших - запасні. Таке рішення значно підвищує надійність стерилізатора.

Для зменшення втрат тепла, камера з маслом по всій висоті оточена теплоізоляцією, яка закрита зовнішньою камерою з технічної нержавійки. Злив воску після стерилізації проводиться на двох рівнях: на нижньому рівні дрібне сміття, забруднений віск, на більш високому рівні - чистий віск.

№ п/п Показники Значення
1 Висота рамки, мм до 300
2 Объєм простору під рамками, л 13
3 Объєм простору для воску без рамок, л 50
4 Максимальна споживана потужність електроенергії, кВт 1,8 (до 3,6 під замовлення)
Автоматичне регулювання температури
так
Захист ТЕНів від підвищеної напруги (більше 240 В) так
Габарити внутрішнього баку (ДхШхВ), мм:
475 х 280 х400
Зовнішні габарити корпуса (ДхШхВ), мм: 600 х 400 х500
Вага без масла, кг 41
Потрібна кількість масла, л 30...35

На передій панелі встановлено цифровий терморегулятор з безперервною індикацією поточної температури масла, крок установки температури 1 ° С, похибка 1 ° С, нижня і верхня межа температур встановлюється на регуляторі самостійно. Додатково поставляється кришка з нержавіючої сталі для зменшення втрат тепла на першій і третій фазах обробки.

Період гарантії на стерилізатор Ціна
11 місяців €800*
Примітка: * -  включаючи 40 літрів масла   Агринол АМТ-300.

Стерилізатор комплектується кришкою.

• "Початкова" - розплавлення воску в рамках при закритій кришці (нагрів маси до 100 ° С);
  • "Кипіння" - випаровування води з розплавленої маси при відкритій кришці, температура розплавленої маси тримається 100 ° С;
  • "Високотемпературна" - температура вище 120 ° С при закритій кришці, виставляється оператором, регулюється автоматично.

На головну|||||||||||||||||Обладнання||||||||||||||||||Контакт